Kesäpäivänä Tuomiojärven rannalla Jyväskylän Viitaniemessä

Sasi: Lex Nokia -haloo Hesarin toimittajan masinoimaa

Julkaistu 03.12.2008 21:58, 1 kommenttia.

A-Studiossa 3.12.2008 klo 21:05 perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Sasi heitti Lex Nokia -debatin käsittämättömimmän pommin. Hänen mukaansa Lex Nokia -haloo Hesarin toimittajan henkilökohtainen ristiretki.

Toimittaja: Miksi tästä sinun mielestäsi on noussut tällainen haloo?

Sasi: No, voi sanoa, että Helsingin Sanomat on pitänyt tätä vahvasti esillä. Siellä on toimittaja, jolla on omakohtaista kokemusta luottamuksellisista viesteistä ja hän on tässä käymässä tämmöistä omaa kampanjaansa.

T: Ei kai nyt sentään yhden toimittajan kampanjasta voi olla näin isossa asiassa kysymys?

S: No tietysti tästä valiokunnan lausunnostahan on keskusteltu. Ja niin kuin sanottu, perustuslakivaliokunnassa jo moni perustuslakiasiantuntija oli kohtuullisen kriittinen. Kuten Tuomo (Tuomas?) aivan oikein sanoi kun mietitään näitä oikeuksia ja kuinka pitkälle voidaan mennä ja mihin pitää laittaa raja, niin se on tietysti hyvä kysymys.

T: No nyt ollaan kuitenkin tässä ja haloo on noussut. Miksi?

S: No minun mielestäni se johtuu myös osittain väärinkäsityksestä. …

Kun keskustelu asiasta, johon Ei Saa Koskea™ alkaa, joku aina huutaa “masinointia”. Henkilökohtaisesti en olisi kuuna kullan valkeana uskonut Sasin vajoavan näin alas masinointisyytösten ja salaliittoteorioiden suohon.

Mieti, Kimmo, tätä kun menet illalla nukkumaan: Voisiko asiasta noussut haloo mitenkään johtua siitä, että nyt ollaan säätämässä ääliömäistä lakia?

Kommentit

Kimmo Sasi, 18.01.2009 klo 21:53

Kannattaa lukea perustulakivaliokunnan yksimielinen mietintö eduskunnan sivuilta. Sen pitäisi kertoa selkeästi, miksi vaadituin täsmennyksin LexNokia ei loukkaa perusoikeuksia. Asiantuntijat eivät ole itse kirjoittaneet asiasta, vaan HS on haastatellut heitä omin painotuksin.